“Met 35 kandidaten uit de provincie Drenthe is provinciale lokale partij Sterk Lokaal Drenthe klaar om de verkiezingstijd in te gaan”, aldus fractievoorzitter Alfred Schoenmaker. Sterk Lokaal Drenthe heeft momenteel 1 zetel in de Staten en gaat voor de winst in maart.

Schoenmaker vervolgt: “We zijn behoorlijk ambitieus. Met onze huidige zetel zijn we in staat geweest van ons te laten horen in de Staten. Tegelijkertijd zijn er veel mensen die ons nog niet kennen, terwijl er wel een roep vanuit de samenleving is om een ander en meer lokaal geluid”. Sterk Lokaal Drenthe bestaat uit lokale politici uit de dorpen en steden van Drenthe en maakte vandaag haar kieslijst bekend.

De lijst bestaat naast fractievoorzitter Alfred Schoenmaker uit Diever (1), uit Jan Steenbergen uit Fluitenberg (2), Richard Aeilkema uit Paterswolde (3), Dennis Dekker uit Emmen (4), Ton Soppe uit Coevorden (5) en Albert Roggen uit Assen (6). De volledige lijst staat op www.sterklokaal.nl.

De komende jaren wil Sterk Lokaal Drenthe een nuchter en lokaal geluid laten horen in de Provinciale Staten net zoals ze dat de afgelopen vier jaar hebben gedaan.

In maart zijn de Provinciale Staten verkiezingen. Sterk Lokaal Drenthe heeft de ambitie om een grotere rol te spelen in de provinciale politiek en mikt bij de komende verkiezingen op zes zetels.